Aanmelden Akoestival 2019

 

Zou je graag, alleen of met je band, op willen treden voor een groot en enthousiast publiek? Schrijf je dan nu in voor de zestiende editie van het Akoestival! 

 

Wanneer?

Het Akoestival zal plaatsvinden op zondag 08 september 2019 in het Westdampark in Woerden. Tijd: van 13:00 tot 19:00 uur. 

 

Voor wie?

Je kunt je inschrijven voor twee podia: (1) Het Akoestivalpodium en (2) De bootjes. Het Akoestivalpodium biedt ruimte voor muzikale acts. Het podium is groot genoeg voor meerhoofdige bands of andere muzikale samenstellingen. Op dit podium is deze dag ruimte voor 11 of 12 acts. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het zijn dat we een selectie moeten maken. We streven hierbij naar een zo gevarieerd mogelijk programma!

Voor de bootjes zijn we op zoek naar kleinere acts. Er is ruimte voor singer songwriters en voor kleine samenstellingen. Je speelt dus in een bootje voor een selecte groep mensen. Dit zorgt voor een hele leuke intieme setting! Voor de bootjes zijn we wel afhankelijk van droog weer.

 

Voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden verbonden om in aanmerking te komen om op het Akoestival te spelen. Lees deze, voordat je inschrijft, goed door: 

 

1) Het Akoestival is een akoestisch versterkt festival. Er wordt gespeeld met akoestische gitaren en bij voorkeur akoestische bassen. Elektrische bassen zijn toegestaan, elektrische gitaren niet. Op de twee podia staan al drumstellen opgesteld. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om op je eigen cajon te spelen. Overige instrumenten neem je zelf mee. Het geluid wordt volledig professioneel verzorgd.

2) Voor het Akoestivalpodium geldt dat de artiesten/bands bij voorkeur uit Woerden en omgeving (gemeente Woerden) afkomstig moeten zijn of Woerden om een andere reden een warm hart toe dragen.

3) We willen jou of je band (voorafgaand aan het Akoestival) minimaal één keer (liefst vaker!) horen en zien op één van de open podiumavonden.  Deze vinden elke eerste en derde donderdag van de maand vanaf 21.00 uur plaats in Drinkerij ‘t Bierhuys. Geef je op voor een open podiumavond via: contact@bierhuys.nl. De ervaring leert dat er de maanden voorafgaand aan het Akoestival nog veel bands moeten komen spelen. Graag zouden we dit meer willen spreiden. Geef daarom bij de inschrijving meteen een datum door om in Drinkerij ’t Bierhuys te komen spelen.

4) Tijdens het Akoestival zal er audio (RPL) en video opnamen gemaakt worden. Graag willen wij deze opnames gebruiken voor publicatie op onze website, Facebookpagina of Twitter. RPL zal deze opnamen willen gebruiken voor uitzending. Toestemming om dit materiaal te gebruiken zal in overleg gaan met de contactpersoon van de artiest/band. 


Je kunt je hieronder inschrijven voor het Akoestival. Vul het inschrijfformulier zo compleet mogelijk in. Gegevens uit het inschrijfformulier kunnen we gebruiken voor promotiemateriaal (bijvoorbeeld om je band te omschrijven of aan te kondigen). 

 

 

Info open podium avonden:

 

http://www.soapwoerden.nl/index.php/open-podium/video-s

 

Het open akoestisch podium in het Bierhuys wordt georganiseerd op elke eerste en derde donderdag van elke maand i.s.m. Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP). De avonden beginnen om 21.00 uur. Je kunt zo binnen komen lopen, maar als je zeker wilt zijn van speeltijd (max. 30 minuten) kun je je van te voren aanmelden via contact@bierhuys.nl of telefonisch via 0348-418766.

Er is lichte versterking aanwezig (eigen versterkers zijn niet nodig en niet toegestaan). Ook een keyboard, akoestische gitaar,- basgitaar, cajon en contrabas zijn standaard op het podium te vinden. Elektrische gitaren en drumstellen zijn niet toegestaan.

Het open podium is vrij toegankelijk voor iedereen. Ben je zanger(es), bespeel je een instrument of je houdt gewoon van geïmproviseerde muziek dan ben je hier aan het juiste adres. Want deze avond komen muzikanten samen spelen en/of hun nieuwe repertoire laten horen. Enige voorwaarde: als het maar akoestisch is. Meldt je bij binnenkomst altijd even bij de begeleider van de avond. Deze is te herkennen aan een shirt met het SOAP logo. De begeleider zal alle muzikanten die willen spelen indelen.


Tot ziens op één van de open podium avonden! Gezelligheid gegarandeerd!

 

 

Klik voor toelichting op de vragen op het vraagteken (?)


Go to top