Artiesten info Akoestival 2018

 

 Van 12:00 tot 12:30         zie ook: Line - Up Akoestival 2018

1.jpg

Dit jaar opent een band van het Minkema College het Akoestival!
De band is een samenstelling van leerlingen van het Minkema College.

Ze gaan ons een half uur vermaken met onder andere nummers van Lynyrd Skynyrd, Avicii en AC/DC. Dit alles is een akoestisch jasje.

Daarnaast worden we getrakteerd op de Aladin medley met een ensemble (1 klarinet, 1 viool, 1 cello, 2 dwarsfluiten en 2 gitaren) o.l.v. Hugo Harmsen.

Tot slot laten 2 pianisten van zich horen.

Van 12:30 tot 13:00 uur


The Veins  images.jpg

2.jpg

The Veins is een jonge, vernieuwende band uit Woerden. Ze bestaan uit vijf leden van het Kalsbeek College, een zanger, twee gitaristen, een drummer en een bassist. Ze zijn ontstaan door een gedeelde passie voor rockmuziek en zijn sindsdien bezig aan een eigen repertoire. Ze hebben als missie om de klassieke rock terug te brengen in de muziekwereld en spelen met hun glimmende Gibsons de sterren van de hemel. Met de gave riffs van gitaristen Max de Vries en Siebe Poels, het herkenbare geluid van frontman Pieter Killestijn, de geweldige, harde fills van drummer Keanu Maitimu en de betrouwbare basis van bassist Tijmen Gol staat de band als een huis. Een gave muzikale ervaring is gegarandeerd!

Max de Vries - gitaar
Siebe Poels - gitaar
Pieter Killestijn - zang
Keanu Maitimu- drum
Tijmen Gol - bas

Van 13:00 tot 13:30 uur

Real Deal   images.jpg

3.jpg


Countrymuziek op zijn best!

Real Deal is een vijfkoppige countryband. De band bestaat sinds de zomer van 2016. Ze spelen covers van bekende en minder bekende countryliedjes: country-pop, countryrock, country-blues. Real Deal speelt zowel elektrisch als akoestisch, het repertoire wordt afgestemd op de gelegenheid. Op de muziek van Real Deal kan uitstekend worden gedanst, line-dancing en country-dancing: Real Deal zorgt voor een real country-party!

Motivatie om op Akoestival te spelen: Het is een fantastisch evenement, kleinkunst pur-sang! We dragen het festival een warm hart toe, there's nothing like it! Real Deal vindt het een uitdaging om het publiek in beweging te krijgen, de sfeer op het Akoestival is er naar om dat te laten slagen.

Conny Prins-Roos - leadzang
Ton Prins - drums
Jan Willem Meijer - gitaar + zang
Patrick van Schaik - gitaar + zang
Nico Heesterman - basgitaar + zang

 

Van 13:30 tot 14:00 uur

Like-Us    images.jpg

4.jpg

Like-Us maakt geweldige muziek in een eigen gemaakt sausje.

Wil je rustige achtergrondmuziek? Of lekker up tempo om te dansen? Met Like-Us krijg je een veelzijdige, sfeervolle semi-akoestische band, waar iedereen van kan genieten!  Naast rustige nummers, spelen ze ook graag een speciale set met elektrische gitaar, rockmuziek en iets meer volume.

Deze vijf mans formatie heeft een gevarieerd repertoire.  Nummers van Graffiti6, Adele, ACDC, Anouk, Bruno Mars, Jason Mraz en Counting Crows. 

Like-Us is onderscheidend omdat ze zich kunnen aanpassen aan de sfeer van de gelegenheid. Daar waar een DJ of echte grote coverband je soms overstemd, kun je bij Like-Us gewoon kletsen, maar ook lekker swingen!

Martijn - gitaar
Wiebe - gitaar
Sacha - zang
Duco – bas

Van 14:00 tot 14:30 uur


Rock Division    images.jpg


5.jpg

Rock Division is een zesmans formatie met een formidabele zanger en zangeres die je zullen verbazen! Daarnaast twee geweldige gitaristen die beiden het solowerk goed in de vingers hebben. Uiteraard zijn er een strakke drummer die zich niet van de wijs laat brengen en een bonkige bassist die samen een stevige basis geven om het te laten staan als een huis. Stuk voor stuk zijn het ervaren muzikanten, die hun sporen al lang verdiend hebben in diverse bands. En dat kun je horen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel!

Gespeeld worden de wat ‘steverige’ covers uit de rockwereld, allemaal bekend. Veel klassiekers maar ook veel nieuwe nummers. Wat dacht je van Muse, Foo Fighters, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Greenday, Hives, REM, Strokes, Stone Temple Pilots, Golden Earring, Aerosmith, Live, Guns & Roses, Metallica, Herman Brood, Black Crowes, Kings of Leon, Nirvana en Blur! Sinds kort is de band uitgebreid met een zangeres, dus dat betekent nummers van Skunk Anansie, Texas, Sass Jordan, No Doubt, Alanis Morissette, The White Stripes e.d. Laat je verrassen!

Wim Klever - basgitaar + zang
Paul Sangers - gitaar + zang
Leo Spanenburg - drums
Martijn Stekelenburg - zang
Marjolein Stegeman - zang
Niek Kolkman - gitaar

 

Van 14:30 tot 15:00 uur

Spatzs!      images.jpg

 

6.jpg


Spatzs!: ‘We spelen covers die we verbouwen tot een eigen, akoestische versie. Het genre ligt niet echt vast, als we er maar iets leuks van kunnen maken. Zo spelen we akoestische versies van nummers van Queen, ABBA, Prince, INXS, Herman Brood etc.’

Spatzs! bestaat uit drie muzikanten uit Amsterdam en Haarlem die elkaar gevonden hebben in de passie voor muziek. Ze verbouwen graag verschillende, uiteenlopende nummers tot een eigen Spatzs! versie. Ze vinden het leuk om dit zowel versterkt als akoestisch te doen. Dit leidt dan weer tot twee verschillende versies van dezelfde cover, een akoestische en een pop-rock versie. Op dit moment doen ze mee aan de Haarlemse popscene on tour. Een initiatief waarbij verschillende, beginnende, bands gedurende een aantal maanden optreden in een 10 tal Haarlemse kroegen.

Motivatie voor het spelen op het Akoestival: ‘We spelen op dit moment voornamelijk in Haarlem en omgeving en het lijkt ons leuk om onze horizon in die zin te verbreden. Daarnaast lijkt het ons erg leuk om een keer buiten op een festival te spelen.’

Dave Witkamp - zang + gitaar
Peter Bosch - contrabas + basgitaar
Arnold Gijzen - drums + cajon + percussie

 

Van 15:00 tot 15:30 uur


SOAP band     images.jpg

7.jpg

Hoe begon het: 15 jaar terug ontstond het idee om, muzikanten die veel in Drinkerij ’t Bierhuys kwamen om muziek te maken, een groter podium te bieden. Het idee van het Akoestival was geboren. In het eerste jaar mochten ze enkele honderden bezoekers verwelkomen. Nu, na 15 jaar is het Akoestival uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Woerden. Ze zijn van enkele honderden bezoekers naar duizenden bezoekers gegaan. Ook hebben ze een mooie combinatie gevonden met kunst en cultuur in de vorm van het Kunstpark. Muziek, kunst en cultuur komen samen voor iedereen!

Dank gaat dus uit naar het bestuur van SOAP (Stichting Open Akoestisch Podium), zij zetten zich het hele jaar door in om dit festival tot een succes te maken. Daarnaast organiseren zij iedere eerste en derde donderdag van de maand een open podium avond in Drinkerij ’t Bierhuys. Iedereen, muzikant of toehoorder, is hier welkom!

Omdat dit een jubileum jaar is mag een afvaardiging van mensen uit het SOAP bestuur en een aantal vrijwilligers natuurlijk niet ontbreken dit jaar!

De SOAP band bestaat uit:

Adriaan Slob - zang + gitaar
Ton van der Meer - zang + gitaar
Dick Fokke - zang + gitaar
Roel van der Bij - zang
Nicole Sanders - zang
Theo van de Heuvel - zang + bas
Arno Baars - drums
Henk Leeftink - zang + trompet
Yvonne Leeftink - toetsen


Van 15:30 tot 16:00 uur

Familie de Bruin    images.jpg

 

8.jpg

Familie de Bruin speelt vrolijke popcovers, van The Romantics tot Justin Timberlake en Jessie J tot Nielson.

Familie de Bruin kenmerkt zich door een aanstekelijk enthousiasme met meerstemmige zang, het gebruik van een grote variatie aan percussie instrumenten en een gevarieerd repertoire.

Motivatie voor Akoestival: ‘Vorig jaar nam onze trouwe gitarist Rob afscheid van onze familie. Tijdens het Akoestival 2017 ontmoetten wij Ton, een begenadigd gitarist. En intussen is hij door ons geadopteerd en zijn we al weer ruim een halfjaar flink aan het repeteren. Vanwege onze kennismaking met Ton zouden we het fantastisch vinden om tijdens het Akoestival 2018, met een optreden in onze nieuwe samenstelling, van de partij te zijn. Een jubileumjaar, daar wil toch iedereen bij zijn!’

Iris Snoek - zang
Paul Schalkwijk - percussie
Niels Lucas Luyckx - bas + rap
Nico Voorwinde - drums
Ria van der Marel - slaggitaar + zang
Ton van den Berg - sologitaar


Van 16:00 tot 16:30 uur

Raising Hats     images.jpg

 

ra.jpg

 

Raising Hats is een akoestische folk-rockband die eigen nummers speelt.

De band viert in 2018 haar 10 jarig jubileum en brengt in februari een nieuwe Cd uit: Ceto Vimutti ('Bevrijding van de Geest').

De teksten kenmerken zich door een grote betrokkenheid bij sociale gebeurtenissen.

Raising Hats bestaat uit drie multi-instrumentale leden met een verrassend eigen sound. Zo wordt naast Gitaar gebruik gemaakt van Akoestische bas, Cajon, Mandoline, Banjo, Dulcimer, Ukelele Bas, Didgeridoo en Shrutibox. De band heeft daarnaast een voorkeur voor vintage elektronica uit de jaren '80, zo worden het Omnichord, een Magnus orgel en een Pedalbass gebruikt.

Waarom spelen op het Akoestival?: Akoestival 15 jaar, Raising Hats 10 jaar, win-win! :-)

Raising Hats heeft eerder op het Akoestival mogen spelen, het is met afstand het leukste kunst- en muziekfestival van Midden Nederland, want waar krijg je als bandje de kans om voor 2500 man op een groot podium te spelen!?

Daarbij organiseert SOAP als enige een echt akoestisch podium in Nederland (en natuurlijk is voorspelen in Drinkerij 't Bierhuys ook geen straf).

 

Bandleden:
Reitse Lemstra - Gitaar + Zang + Magnusorgel.
Hans van Zutphen - Cajon + Didgeridoo + Cajonito + Omnichord
Luuk van Zutphen - Bas + Mandoline + Banjo + Dulcimer + ShrutiBox + Zang.                                                                                            Marco Betting - Piano

 

Van 16:30 tot 17:00 uur

HippZ     images.jpg

 

11.jpg

 

 

Deze classic rock band is opgericht op 21 december 1999. Inmiddels dus ruim 19 jaar ervaring!

Inmiddels bewezen ze dat ze nummers ook prima ‘akoestisch’ kunnen brengen en daar een leuke eigen draai aan geven. Het is een no nonsens rockband met slechts één doel: FEEST...!!

Dit jaar werd het vertrek van zangeres Bianca opgevuld door Inge. Dat wordt dus genieten van oude vertrouwde maar ook nieuwe nummers!

Samenstelling Hippz:
Jan - zang 
Inge - zang + gitaar
Gerrit - gitaar 
Ben - basgitaar 
Hans - drums

 

Van 17:00 tot 17:30 uur

Lasso   images.jpg

 

12.jpg

 

 Lasso speelt zelf gebrouwen covers van pop tot blues tot reggae.

Ze zijn reeds 8 jaar op elkaar ingespeeld en hebben een bak aan ervaring. Lasso is in Amsterdam ontstaan waar in menig café de gasten aangenaam verrast werden de compleet eigen ‘feel’ van de band.

Niet in de laatste plaats door de warme stem van de zanger of door de contrabas die vakkundig gestreken wordt, maar ook door de melodieuze klanken van viool en mondharmonica.

Lasso staat voor een warm bad van mooie sounds.

Motivatie voor Lasso om op het Akoestival te spelen: ‘Het is al weer lang geleden (2014) en we zijn door de vele gebeurtenissen blij dat we überhaupt nog bestaan. Dat vieren we graag op deze speciale editie van het Akoestival.’

Tijmen Bonthuis - zang + gitaar + viool
Marco Pannenborg - gitaar + zang
Jaap Cohen - contrabas
Jozef Wilmot - drums.
Arthur Klee – mondharmonica + zang

 

Van 17:30 tot 18:00 uur

Harry doesn’t mind     images.jpg

13.jpg

 

Harry Doesn`t Mind is een 5 mans formatie, die al enige jaren (ruim 10) aan de weg timmert.

Alle 5 de muzikanten hebben in de jaren hun sporen verdiend in diverse formaties. De laatste 2 jaar zijn de drummer en bassist vervangen wat geleid heeft tot een goede muzikale chemie.

Hun repertoire bestaat uit pop , rock, ballads uit de jaren 70 tot heden.

HDM heeft in den beginne van het Akoestival 2x mogen optreden. Ze willen graag weer een keer deelnemen aan het festival waar gezelligheid en goede muziek voorop staat!

Harry van Dijk - zang
Edwin van Leeuwen - gitaar + saxofoon + zang
Erik Jansen Utrecht - bas
Jozef Wilmot Klink - drums
Frans van de Laak - gitaar

 

Van 18:00 tot 18:30 uur

TimeOff   images.jpg

14.jpg

 

TimeOff speelt covers van Rock, pop, funk. Zowel Engels- als Nederlandstalige nummers zitten in het repertoire.

Deze band uit Woerden speelt nu bijna 2 jaar in de huidige bezetting. Ze vinden het fijn om het publiek te vermaken met herkenbare, swingende muziek. Het moet een feestje zijn.

Motivatie voor Akoestival: ‘Eerdere optredens hebben positieve reacties opgeleverd. Vorig jaar was het een feestje om voor zoveel mensen te mogen spelen. Daarom vinden we dat we in het jubileum jaar niet mochten ontbreken.’

Peter Ravensberg - zang + mondharmonica
Sien de Vos-Maitimu - keyboard + zang
Ger van der Hoeven - basgitaar
Edo Corbeek - slaggitaar + zang
Nico Voorwinde - drums

 

Van 18:30 tot 19:00 uur


POPEHEAD  images.jpg

15.jpg


Pop- en Rockcovers

POPEHEAD is een gezellige coverband uit Papekop die al jaren met veel plezier door de provincie heen rockt en popt! Ze spelen voor iedereen herkenbare muziek uit alle decennia en schamen zich daar niet voor... :-) En omdat ze dat met veel plezier overbrengen op het publiek, wordt ieder optreden een feestje! Dat is wat de band dan ook kenmerkt: plezier beleven aan het spelen van muziek!

POPEHEAD is gezellige, rockende en poppende coverband die al menige Akoestival-ganger aan het dansen hebben gekregen! Een band die staat voor een goede mix van ervaring en jeugd, plezier en kwaliteit. Voor iedere leeftijd, van ieder genre en voor elke liefhebber speelt POPEHEAD herkenbare nummers. POPEHEAD is met recht een feestje op een feestje!


POPEHEAD is een oude bekende op het Akoestival: ‘De goede sfeer, goede organisatie en bovenal het heerlijke publiek, maken van Akoestival een verslavende ervaring! En dat is de reden dat POPEHEAD ieder jaar wel op Akoestival wil staan.’


En dat mag dit jaar weer, en wel als afsluiter!!!! Dat belooft een knallend slotstuk!

Anneke - zang
Joanneke - zang
Annemarie - toetsen
Berto - gitaar
Ludo - bas
Bart - drums

 

Line up Bootjes

Van 13:30 tot 14:15 uur


Wouter Maryne    images.jpg

 

16.jpg

Indie/singersongwriter

Wouter Maryne is een singer-songwriter uit Utrecht. Na meer dan 100 optredens met zijn band Sailing To Suez vond hij het tijd om zijn langgekoesterde droom werkelijkheid te maken: Het uitbrengen van een solo-EP. Deze live opgenomen EP, genaamd ‘Laughing Man’, zag het licht in april 2017. Om dit werk te promoten volgden meer dan 20 optredens door heel Nederland, met daarbij een uitstapje naar Parijs. De serie werd na enkele festivals afgesloten in de grote zaal van Paradiso Amsterdam. Hierna is gestart met schrijven voor een nieuwe EP, die in 2018 uit zal komen.

Wouters muziek is beïnvloed door singer-songwriters als John Mayer, Pete Doherty, Jeff Buckley en Ryan Adams, maar ook door bands als The Smiths, Oasis en R.E.M. Om deze reden wordt er ook meer gericht op rake refreinen dan folky tranentrekkers, op originele akkoordenprogressies in plaats van mondharmonica-solo’s: Het moet natuurlijk nog wel een beetje rock ‘n roll blijven……

Wouter over het Akoestival: ‘Ik kan me erg vinden in het concept van het Akoestival. Ik heb gedurende mijn muzikale leven op veel verschillende festivals gespeeld, de mooiste festivals/optredens zijn echter die waar mensen komen voor de muziek. Dit kunnen festivals zijn, zaaltjes en met name ook open podia. Het Akoestival is een mooi initiatief om muziek in zijn puurste vorm te laten spelen en te luisteren, hier wil ik graag deel van uitmaken.’

 

Van 13:45 tot 14:30 uur

Henk Berkheij     images.jpg

  

17.jpg
Henk Berkheij is terug van weggeweest na een uitstapje over de grens.

Hij is voornemens om zich weer in het Woerdense muziekwereldje te storten met zijn country-folk muziek!

Het is voor Henk fantastisch om het Woerdens publiek muzikaal te mogen onderhouden en mee te mogen nemen op een korte muzikale reis! Plezier spettert van het podium met een overdosis van muzikaal geweld en interactie met het publiek.

 

Van 14:00 tot 14:45 uur

Zoetwater     images.jpg

 

18.jpg

 

Zoetwater brengt: Akoestische folk - Nederlandstalig meerstemmig melancholisch

'Zoetwater' bestaat uit de broers Jelle en Sieb en komt uit Amsterdam. Zoetwater maakt akoestische folk: gevoelige muziek met een zweem van melancholie. Het leven, de liefde en de wereld om ons heen zijn onderwerpen van gesprek in de poëtische teksten. De muziek is klein en breekbaar in het akoestische Zoetwater. De veelal tweestemmige nummers zijn geïnspireerd op een breed scala aan singer-songwriter, indie-, folk- en rockmuziek, van Bear’s Den tot Simon & Garfunkel.

Wat zeggen ze over het Akoestival: ‘We zijn songwriters die het net even anders aanpakken: in het Nederlands en met zijn tweeën. Afhankelijk van de setting worden nummers ingeleid met korte verhalen (beschouwend cabaret). Woerden ligt voor ons in het midden van beide muzikanten en het lijkt ons bovenal gewoon een toffe plek om te spelen. Na een geslaagd optreden bij ‘Music around the Fireplace’ in Hilversum (editie december 2017), werden we getipt dat we goed zouden passen bij het Akoestival.’

Jelle Sybesma - zang
Sieberen Sybesma (Sieb) - gitaar + zang


Van 14:15 tot 15:00 uur

A Murder of crows

 

19.jpg

 

Genre: Blues en Americana

De band heet A Murder of Crows omdat één van de leden, René, in de uitvaart werkt.

Brian en René hebben elkaar jaren geleden in het buitenland leren kennen.

Sindsdien zijn ze muziek blijven maken. Brian is gepassioneerd en gepensioneerd en bevangen door het muziekvirus.

Meerdere malen per jaar komt Brian uit Engeland voor familie en vakantie en vooral om als duo met René muziek te maken.

‘Wij spelen meestal voor de vuist weg maar voornamelijk Blues en Americana.’

De motivatie voor het spelen op het Akoestival luidt: Brian is helemaal aan Woerden verknocht en onder de indruk van de foto's die hij voorbij ziet komen van eerdere edities van het Akoestival.

Brian O' Donnel - gitaar + zang
René Rijlart - mondharmonica

Van 14:30 tot 15:15 uur

REN

 20.jpg


REN is een akoestische formatie. Ze spelen bekende pop en rockcovers voor bij je BBQ, op de boot of (verjaardag) feestje. Denk hierbij aan The Stones, De Dijk, Blof, U2 etc.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:

‘Het Akoestival is één van de leukste festivals die er zijn. Het Akoestival is gezellig en relaxt en er treden veel leuke bandjes op. Een eer om hier te mogen spelen!’

Martin Rook - gitaar + zang
Jos Spithoven - bas
Maurice van Wijk - gitaar + 2e stem


Van 14:45 tot 15:30 uur

Marco van der Bij       images.jpg

 

 21.jpg

 Marco schrijft liedjes, gedichten….en Marco denkt. 

Op de vraag wat ga je spelen was het antwoord: ‘Ik denk covers.....’
Of zou hij toch verrassen met ook wat eigen werk….?

Motivatie voor het Akoestival: ‘Het is al weer even geleden, en wil graag een andere kant laten zien.’

Kom maar op Marco!

 

Van 15:00 tot 15:45 uur

Geertjan Aleven      images.jpg

 22.jpg

 

Genre: Singer songwriter, Americana.

Een one man band! Geertjan brengt sfeervolle luisterliedjes, mooie melodieën, poëtische, persoonlijke teksten. Hij heeft een CD uitgebracht in 2016, Little boy, free man, te beluisteren onder andere via Spotify, iTunes, Apple Music en te bestellen op zijn website.

Motivatie om op Het Akoestival te spelen:

‘Leuke sfeer, supergezellig, fijn publiek. Hét muziekfestival van het jaar wat mij betreft in Woerden, daar wil ik als singer songwriter gewoon deel van uitmaken. 

 

Van 15:15 tot 16:00 uur

Skylake Unplugged       images.jpg

23.jpg

 

Muziekgenre: Alternatief

Korte omschrijving van de band: Skylake unplugged is een subgroep van de band Skylake die akoestische arrangementen speelt van een aantal zelfgeschreven nummers en een aantal covers. 

Motivatie om op het Akoestival te spelen:

‘We vinden het Akoestival een heel mooi concept, want we hebben een voorliefde voor akoestische muziek. Daarnaast maken we normaal gesproken muziek in een band, maar vinden het ook interessant en leuk om het terug te brengen tot de essentie door de muziek akoestisch te spelen.’

Suzan van den Engel – zang
Bart Laan - gitaar


Van 15:30 tot 16:15 uur

Sofie de Bruijn    images.jpg

 24.jpg

Singer-songwriter, Nederlands, Pop

Sofie de Bruijn is een Woerdense Singer-Songwriter die vorig jaar ook al van zich heeft laten horen op het Akoestival. Ze heeft een mooi eigen geluid en weet nummers eigen te maken.
Naast covers maakt ze ook eigen werk, zichzelf begeleidend op piano of gitaar.

Sofie over het Akoestival: ‘Met zoveel geweldige optredens in het Woerdense Westdampark wordt een echte festivalsfeer gecreëerd en het is fantastisch om daar op te mogen treden!’

 

Van 15:45 tot 16:30 uur

TeeBeeBrown and friend(s)        images.jpg

 25.jpg


SingerSongwriter

TeeBeeBrown is de podium identiteit van singer-songwriter Teus de bruin. Samen met zijn muzikale compaan Michel Tent verhaalt hij in zijn liedjes over zijn leven als puber, man, vader en opa, dit alles met een bluesy akoestische sound. Momenteel trekken zij heel het land door met hun programma: ‘Blues and Ballads in je Moerstaal’. Tevens is er een CD in de maak met dezelfde titel, hierop komen 13 nummers en spelen er als gast nog een bassist en extra gitarist mee.

Teus de Bruin - zang + gitaar
Michel Tent - gitaar + mondharmonica + backing vocals

 

Van 16:00 tot 16:45 uur

Elusive     images.jpg

26.jpg

 Genre: Pop, covers, easy listening.

Dit duo heeft jaren samen in een koor gezongen. In 2015 besloten ze om Elusive op te richten.

’We houden van verschillende muziekstijlen en onze kracht ligt in de tweestemmige zang ondersteund door gitaar en percussie.’

‘Na verschillende optredens in kleinere settings (o.m. Open Podium en Gluren bij de Buren) zijn we klaar voor een wat groter publiek! De sfeer en uitstraling van het Akoestival spreekt ons zeer aan!’

Wim Visser - zang + gitaar
Nancy Berends - zang + percussie


Van 16:15 tot 17:00 uur

NoFake        images.jpg
 

 27.jpg

 

 Genre: Classic rock akoestisch.

NoFake is een duo dat classic rock nummers omtovert naar een akoestische uitvoering . Ook schrijven ze eigen nummers.

Over het Akoestival: ‘Optredens krijgen is best moeilijk. Leuke optredens nog moeilijker….

We proberen overal in het land te spelen. Een leuk akoestisch festival zoals dit is een uitdagend podium voor ons!’

Dirk de Graaf - gitaar
Sheila Gelens - zang


Van 16:30 tot 17:15 uur

Zoetwater    images.jpg

Zoetwater brengt: Akoestische folk - Nederlandstalig meerstemmig melancholisch

'Zoetwater' bestaat uit de broers Jelle en Sieb en komt uit Amsterdam. Zoetwater maakt akoestische folk: gevoelige muziek met een zweem van melancholie. Het leven, de liefde en de wereld om ons heen zijn onderwerpen van gesprek in de poëtische teksten. De muziek is klein en breekbaar in het akoestische Zoetwater. De veelal tweestemmige nummers zijn geïnspireerd op een breed scala aan singer-songwriter, indie-, folk- en rockmuziek, van Bear’s Den tot Simon & Garfunkel.

Wat zeggen ze over het Akoestival: ‘We zijn songwriters die het net even anders aanpakken: in het Nederlands en met zijn tweeën. Afhankelijk van de setting worden nummers ingeleid met korte verhalen (beschouwend cabaret). Woerden ligt voor ons in het midden van beide muzikanten en het lijkt ons bovenal gewoon een toffe plek om te spelen. Na een geslaagd optreden bij ‘Music around the Fireplace’ in Hilversum (editie december 2017), werden we getipt dat we goed zouden passen bij het Akoestival.’

Jelle Sybesma - zang
Sieberen Sybesma (Sieb) - gitaar + zang


Van 16:45 tot 17:30 uur

 

Anneke de Vries        images.jpg

 

 29.jpg

Anneke stelt zich voor:

‘Mijn naam is Anneke, ik ben 18 jaar, kom uit Monster en woon nu in Haarlem. Ik zing en speel gitaar. Ik speel samen met Febby die uit Monster/Den Haag komt. Hij speelt gitaar.

Ik heb tot nu toe veel covers gespeeld, waarvan het genre erg kan verschillen. Denk aan pop/rock/jazz/country/folk/soul etc. We spelen vaak iets minder bekende nummers (en ook wel een paar bekendere natuurlijk!). Momenteel zijn we ook hard bezig om veel meer te focussen op ons eigen werk wat tot nu toe aardig goed lukt.

Ik ben een 18 jarige singer-songwriter uit Monster die nu ongeveer anderhalf jaar muziek maakt. Ik ben begonnen tijdens mijn tussenjaar (na de HAVO) met gitaar spelen en heb 3 maanden daarna voor het eerst op een kleine open-mic gestaan. Ondanks dat ik vrij snel ook mijn eigen nummers aan het schrijven was heb ik me lang verstopt achter veel mooie covers. Recent heb ik toch besloten om ook echt mijn eigen werk te gaan maken én performen. Ik speel vaak samen met gitarist Febby, die mij ondersteunt met mooi gitaar spel en gave solo's. Daarnaast hoor ik vaak van mensen dat mijn stem een beetje een country-vibe heeft.

Ik probeer nu in ieder geval vooral veel ervaring op te doen en de act steeds beter te maken!’

Anneke over het Akoestival:
Ik hoorde via via over het Akoestival. Ik heb dit festival vervolgens meteen opgezocht op Internet. Het ziet er super leuk uit en het leek me dus erg gaaf om er misschien ook te spelen! Nu kom ik helaas niet uit Woerden, maar dacht niet geschoten is altijd mis toch? Wel kom ik vaker in Gouda wat natuurlijk toch een beetje in de buurt ligt en woont er een vriendin van mij in Woerden, misschien telt het haha!

Go to top