Artiesten info Akoestival 2017

Line up Akoestival        klik hier voor de line-up

Van 13:00 tot 13:30 uur

Tsvjet  facebook.png  Video

 

tsvjet.jpg

Tsvjet is een coverband uit Woerden en bestaat uit 7 muziekvrienden. De band is opgericht in 2014. Ze spelen covers vanaf de jaren 70 t/m nu.

Zoals ze zelf zeggen: ‘We spelen gewoon lekkere relaxte muziek met een vleugje soul en swing’.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
‘We hebben een aantal keer in cafés of andere gelegenheden gespeeld (‘Gluren bij de buren’ en ‘De 24 uur van Woerden’). Het lijkt ons leuk een keer onderdeel uit te maken van een heerlijk zomers buitenfestival, met lekker veel en gezellig publiek. En natuurlijk dan ook weer te genieten van andere bands en muzikanten!’

Cindy de Rouw - zang
Wendy Gruter - sax
Jan Verhaar - bas
Johan Heijker - gitaar
Fenrir van Koert - drums
Gabe Spalburg -toetsen
Peter Nouwen -zang

Van 13:30 tot 14:00 uur

This Is It  Video

This_is_it.jpg

De bandleden van This Is It hebben in verschillende bands gezeten en hebben deze setting opgezet om lekker akoestisch te kunnen spelen. Dat bevalt heel goed!
Ze gaven aan een bestaand nummer een twist met een ander bestaand nummer en dachten This Is It!

Ronny op percussie en Ghislaine één van de zangeressen hebben vorig jaar met het Akoestival meegedaan met de band Tifa Bersatu. Dat vonden ze fantastisch! De in Utrecht wonende zangeres komt oorspronkelijk uit Woerden. Vroeger heeft ze vijf keer met de junioren show van de Woerdense vakantie week meegedaan en is alle keren in de prijzen gevallen.
Ghislaine: ‘Mijn hele familie en veel van mijn vrienden komen uit Woerden. Mochten wij uitgekozen worden om te mogen spelen dan komen ze allemaal kijken. Het blijft altijd leuk om in je hometown te spelen!’

Ghislaine Messercola - zang
Steffy van Bunningen - zang

Ronny Papilaja - percussie

Dennis Romano -gitaar

 

Van 14:00 tot 14:30 uur


Slupp & Swamy  facebook.png   Video

 

slupp__Swamy.jpg

Slupp & Swamy speelt Balkan, Zigeunerbeat en Klezmer op viool en Darabuka Kit.

De muziek van Slupp & Swamy is van meditatief en ingetogen tot wild feestelijk met de energie van een rock band. Ondanks de kleine bezetting kunnen ze een volle klank en veel variatie neerzetten. Rupert bespeelt de 'darabuka kit'. Dit is een eigen ontworpen kit met vier gestemde darabuka's en bass en hi-hat van een gewoon drumstel waardoor hij zowel de rol van bassist en slagwerker kan invullen. Ze zijn vaak verbaasd over hoe goed hun muziek wordt ontvangen, ook door mensen die niet bekend zijn met dit soort klanken.

‘Het is altijd leuk om onze muziek naar het publiek te brengen. Heel  bijzonder als mensen op onze muziek reageren en er energie van krijgen. Daardoor krijgen wij ook energie en wordt het een hele mooie wisselwerking.’

Astrid Rubenowitz - viool
Rupert Hutzinger - darabuka

 


Van 14:30 tot 15:00 uur

Purple Poema   facebook.png (in plaats van Emily & The Young Ones)

 

201702080805th46_676205206_purple_poema.jpg

De Purple Poema spelen allerlei covers van de laatste tientallen jaren. O.a op de setlist staan: 

Heather Nova, Alannah Miles, Melissa Etheridge, Republica, Miley Cyrus, Radiohead, Jewel, Alanis Morisette, Adele, Jacqueline Govaerts, Leaf, Josh Stone

Het zijn een stel enthousiaste muzikanten met een brede muzieksmaak en komen tweewekelijks bij elkaar om te repeteren, ze hebben veel plezier om samen iets neer te zetten. Sommige bandleden kennen elkaar al van eerdere bands.

Patricia Melotte - Uden- Lead zang 
Eric Mourits - Maarssen - Lead gitaar 
Stefan Garstman - Houten - Toetsen, gitaar, backing vocals / 2e stem 
Timmy Kokke - Culemborg - Basgitaar 
Jan Anton van der Graaf - Houten - Drums / Cajon

 

Van 15:00 tot 15:30 uur


Raising Hats  facebook.png  Video

 

Raising_hats.png

Raising Hats is een akoestische folk-rockband, die eigen nummers speelt.
De teksten kenmerken zich door een grote betrokkenheid bij sociale gebeurtenissen.
Na diverse bandwisselingen bestaat Raising Hats uit twee, multi-instrumentale, leden met een verrassend eigen sound. Naast akoestische gitaar wordt gebruik gemaakt van akoestische bas, mandoline, banjo, shrutibox  (ook wel Surpeti genaamd, een Indiaas harmonium), een Omnichord (vintage keyboard uit 1982), Magnus orgel, diverse soorten percussie en soms een Loopstation
Dit alles wordt te pas en te onpas ingezet.
Het is maar net waar de song om vraagt (het lied vraagt, zij spelen)!

Raising Hats heeft een aantal keren eerder op het Akoestival mogen spelen, bijna elke keer in een andere bezetting. Zo ook nu.
Na het vertrek van de pianist en accordeonist vorig jaar, is het bandgeluid totaal veranderd en toch een beetje hetzelfde gebleven, dit door creatieve inzet van muzikale mogelijkheden.

Reitse Lemstra - gitaar en zang
Luuk van Zutphen - bas, mandoline, banjo, omnichord, shrutibox en zang
Hans van Zutphen -cajon, percussie en didgeridooVan 15:30 tot 16:00 uur

LightLess  facebook.png     Video

 

lightless.jpg

LightLess schrijft en speelt eigen originele folk-pop-songs. Inspiratie wordt geput uit de Britse folk-songs. Ook een kort verblijf op Ibiza zorgde voor creatieve inspiratie.


LightLess heeft twee keer eerder op het Akoestival gespeeld, één keer op het kleine kunstparkpodium (2014) en een keer op het grote Akoestivalpodium (2015).
‘We kijken er met groot genoegen op terug, het waren hoogtepunten uit het bestaan van LightLess. We willen goede ervaringen graag nogmaals beleven! We blijven ons ontwikkelen, in 2017 kunnen we weer een vernieuwd repertoire ten gehore brengen.’

Cees de Gelder - zang en gitaar
Martijn van Leeuwen - basgitaar, gitaar en zang
Jan Willem Meijer - gitaar, mandoline en zang
Rick Boekhout van Solingen - cajon


Van 16:00 tot 16:30 uur

TimeOff  facebook.png   Video

 TimeOff.jpg

TimeOff speelt covers van verschillende muziekstijlen, variërend van Rock, Pop, Funk en Blues. Ook Nederlandstalige covers behoren tot het repertoire. 

Van Golden Earring, Herman Brood, Kane, Red Hot Chili Peppers, Bryan Ferry, Joe Jackson, Bløf, tot… wat nog meer op hun muzikale pad komt.

Sinds 1 december spelen ze in een nieuwe samenstelling. Edo Corbeek en Nico Voorwinden zijn respectievelijk de nieuwe leadgitarist en de nieuwe drummer.
Zij passen heel goed in de band en samen met Peter (zang), Sien (keyboard en zang) en Ger (bas), vervolgen zij hun muzikale avontuur.
Het wordt hoog tijd dat Woerden met de vernieuwde TimeOff kennis maakt!

TimeOff over Akoestival: ’De hele organisatie, entourage, toplocatie en muzikale inspiraties van andere bands, daar willen wij opnieuw bij horen!’

Peter Ravensberg - zang en mondharmonica
Sien de Vos - Maitimu - zang en keyboard
Ger van der Hoeven - basgitaar
Edo Corbeek - leadgitaar, backing vocal
Nico Voorwinden - drums

 


Van 16:30 tot 17:00 uur

Jongens van de straat  facebook.png    Video

 

jongens_vd_Straat.jpg

De Jongens van de straat spelen covers uit de jaren 60, 70 en 80 met een knipoog naar het heden.


Ray, Lau en Març willen buiten spelen, het zijn jongens van de straat. En als ze binnen spelen, zijn ze van de straat! Muziek dus voor trottoir, salon en gazon..en voor het Westdampark!

‘Met zijn drieën hebben we een studio- en podiumervaring van meer dan honderd jaar. We hebben alle drie al zo veel meegemaakt en op zo veel plekken gespeeld. Niets is ons vreemd.’

Dit jaar wonnen ze het Nederlands kampioenschap Straatmuzikanten in Elst. In totaal deden 87 muzikanten mee, die 38 acts vormden. De winnaar werd gekozen op basis van publieksstemmen en een jurybeoordeling.
Nu deze winst binnen is, werken de Jongens hard aan de toekomst. Marcel: ‘Wat we ook heel graag zouden willen is om met de band op het Oerol-festival in Terschelling te spelen. Misschien is het nu haalbaar. Nu we Nederlands kampioen zijn, kunnen zij niet zo snel meer om ons heen!’

Raymond van Kooten - gitaar en zang,
Laurens van Rens - basgitaar,
Marcel Koster - drums en zang

Van 17:00 tot 17:30 uur

Trouble No More  facebook.png  Video

Trouble_no_more.jpg

Trouble no more speelt  Rhythm and Blues met funky soul en jazz invloeden.


Trouble No More is een gevestigde naam op de Nederlandse bluespodia. Sinds de oprichting in 1990 trekt de band langs de podia met een energieke live show. Van kroegen en de bekende bluescafés tot aansprekende festivals. Soms op grote podia, dan weer met het drumstel naast het biljart, maar altijd aanstekelijk enthousiast.
In 2012 kwam Trouble No More uit op de Dutch Blues Challenge. De internationale jury prees het enthousiasme, de arrangementen, de strakke groove en de professionaliteit. De derde plaats bevestigt de live reputatie van de band.

Trouble No More brengt een swingende rhythm & blues, met Chicago, Texas en ook West Coast invloeden. Gevarieerd, maar steeds herkenbaar. Vast als een huis, en toch altijd open voor de sfeer van het moment. Met veelzijdig gitaarwerk en rauwe stem zet Onno Blok de toon voor de unieke stijl van de band. Gedragen door de strakke ritmesectie van Arie Schilling (bas en zang) en Paul van Berkel (drums en zang) en met dynamisch toetsenwerk van Ton Beukelman (Hammond) is elk optreden van Trouble No More een muzikaal feestje. Als het even kan wordt de band aangevuld met Job Groot op tenorsax.

Sinds twee jaar leggen ze zich steeds meer toe op akoestische optredens. ‘De open podium avonden in Woerden en het Akoestival hoorden we steeds vaker noemen in onze omgeving,  met veel enthousiasme daarbij. Wij zouden heel graag een bijdrage leveren aan de feestvreugde!’

Ton Beukelman - piano
Job Groot- sax en zang
Arie Schilling- basgitaar en zang
Paul van Berkel- cajon en zang
Onno Blok - gitaar en zang

 

Van 17:30 tot 18:00 uur

POPEHEAD  facebook.png  Video

 

Popehead.jpg

Pop- en Rockcovers


POPEHEAD is een gezellige coverband uit Papekop die al jaren met veel plezier door de provincie heen rockt en popt! Ze spelen voor iedereen herkenbare muziek uit alle decennia en schamen zich daar niet voor... :-) En omdat ze dat met veel plezier overbrengen op het publiek, wordt ieder optreden een feestje! Dat is wat de band dan ook kenmerkt: plezier beleven aan het spelen van muziek!

Door de jaren heen is het Akoestival een ijkpunt en een soort van ‘rustbaken’ geworden voor POPEHEAD. ‘Het altijd enthousiaste publiek en de professionele organisatie maakt dat je lekker kunt spelen, wat dan weer uitstraalt naar het publiek... een ‘win-win-situatie’ dus!’ Ook nu kijken ze al weer uit naar augustus om een bijdrage te kunnen leveren aan het Akoestival en hopen dan wederom op goed weer, koud bier en veel publiek!

Anneke - zang
Joanneke - zang
Annemarie - toetsen
Berto - gitaar
Ludo - bas
Bart - drums


Van 18:00 tot 18:30 uur

Vintage Connection  facebook.png    video

Vintage.jpg

Vintage Connection: Ervaren rotten met hun country/rock, Americana en meerstemmige nummers, dit alles gegoten in een eigen jasje.


Vintage Connection is ontstaan vanuit de open podium avonden van SOAP in Drinkerij ‘t  Bierhuys waar ze nog regelmatig acte de presence geven.

Dit jaar kunnen we genieten van een nieuwe zanger/gitarist en een nieuw repertoire en zijn ze weer een verfrissende act op dit mooie festival!

Dick van Vliet - drums, cajon en dwarsfluit
Marcel Kooijman - toetsen en zang
Daniel Wouters - gitaar en zang
Arthur Wolf - zang en gitaar
Leo Peterse - basgitaar

 


Van 18:30 tot 19:00 uur


Deux Milles  facebook.png  Video

 

hans.jpeg

 

Deux Milles mag dit jaar het Akoestival spetterend afsluiten! Dat wordt swingen!

Deux Milles is een Woerdense allround coverband en is in 2000 opgericht.

Hun opzwepende muziek is helemaal compleet met de huidige drie (voorheen twee) zangeressen. Mooie  eerste, tweede en derde stemmen zorgen voor een vol en compleet geheel.

‘Wij willen met deze band lekker optreden in Woerden en omstreken. Om onszelf te promoten is het Akoestival the place to be!!’

Hans Tegelbeckers  - bas
Jorien Launspach - sax
Eric Voogd - gitaar
Ronny Papilaja - percussie
Martin Schouten - drums
Yvonne Leeftink - keyboard
Marion Ligthart - vocals
Carla Launspach - vocals
Ghislaine Messercola - vocals

 

Line up Bootjes

Van 13:30 tot 14:15 uur


Legend facebook.png

 

Legend.jpg


Legend speelt rustige Engels en Nederlands-/Vlaamstalige covers. Ze geven daar een eigen draai aan door te veranderen van tempo, intensiteit, ritme en tekst. En bovenal met verrassende, tweestemmige zang!


Legend is ontstaan uit een jarenlange muzikale vriendschap. Ze hebben elkaar ontmoet in een band. Beiden hadden ze daarvoor al de nodige muzikale ervaring opgedaan in popkoren, musicals en begeleidingscombo's. Er ontstond de behoefte om een andere weg in te slaan om zo covers die  aanspraken op een eigen manier te performen. Covers die vaak een verhaal vertellen, van diep tot speels. Muziek die zich goed leent om op een expressieve wijze ten gehore te brengen.
‘Wij ervaren in onze optredens dat we mensen kunnen raken, ontroeren, een blij gevoel kunnen geven en ... ze soms terugbrengen in de tijd en in hun persoonlijke herinneringen. Muziek die ook mooi past op intieme feestjes en terrasmomenten om bij weg te mijmeren....’

‘Het Akoestival is bij uitstek een plek (qua sfeer en ambiance) waar onze performance, onze muziek en de manier waarop wij de liedjes brengen, naar ons idee past.’
Diverse optredens hebben zich afgespeeld in de directe omgeving van Woerden (Benschop, Nieuwpoort, IJsselstein,...), maar Woerden zelf ontbrak hier nog aan.
‘Natuurlijk vinden we het zelf heel leuk om onze muziek te laten horen, maar we denken ook dat we een mooie verrassing kunnen zijn voor het publiek. Eigenlijk willen we de mensen in Woerden dit 'kadootje' graag geven.’

Nelleke Knelange - zang en  lichte percussie
Annemieke Bertelink - zang en gitaar


Van 14:15 tot 15:00 uur

Save the Date facebook.png

 

save_the_date.jpg

 

Save the date: brengt een mix tussen Jazz, Funk, Soul en R & B

Drie muzikanten spelen relaxte muziek op gitaar en cajon.

Bij Save the date denk je meteen aan kampvuur! Laat je betoveren door de mooie stem van Margot en de vocale kunsten van Bob.
Begeleid door Bas op gitaar zijn ze klaar om te spetteren op het Akoestival!

Bob van den Bosch - cajon en zang
Margot Verhaar - zang
Bas van der Leeden - gitaar

 

Van 15:00 tot 15:45 uur

Sofie de Bruijn  facebook.png

 

Sofie_de_Brruijn.jpg

 

Popmuziek/balads

Sofie is een singer-musician. Ze zingt covers van verschillende artiesten zoals Adele, Janis Ian en Gracie Abrams. Ze geeft een eigen sound aan bestaande nummers.
Sofie begeleidt zichzelf op piano en gitaar.

Sofie: ‘Het Akoestival biedt Woerdense artiesten een kans om voor groot publiek op te treden. Het lijkt mij ontzettend leuk om deel uit te maken van dit gezellige festival en mijn passie voor muziek en zang te delen met het publiek. Juist omdat ik niet met een grote band speel en door het genre dat ik speel denk ik dat ik een goede toevoeging aan een gevarieerd programma kan zijn!’

Sofie de Bruijn - zang, piano en gitaar


Van 15:45 tot 16:30 uur

Shacoustic  facebook.png

Shacoustic.jpg

 

Pop/rock coverband


Shacoustic is een leuk cover duo. Vader en dochter spelen nummers van de jaren 80 tot....nu!

Ze zijn even weggeweest in verband met zwangerschapsverlof en staan te trappelen om weer op te treden! Ze komen uit Zeist maar de zangeres is welbekend met Woerden omdat ze zo nu en dan als freelancer bij een Woerdense bloemist werkt.
Geniet van nummers die we allemaal kennen!

Sharon van Marsbergen -  zang
Theo van Marsbergen - gitaar

Go to top